Hλεκτρική έκδοση για το πρωτότυπο Rocketman ετοιμάζει για να βάλει στην παραγωγή το 2014 η Mini. Το αυτοκίνητο θα φέρει ειδικό ελαφρύ «κλωβό» από ανθρακονήματα και μοτέρ με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ανάλογες με αυτές που θα δούμε και στο επίσης ηλεκτρικό i3 της BMW.

To Rocketman ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της έκθεσης της Γενεύης το Μάρτιο του 2011, «μαρτυρώντας» τις προθέσεις της Mini να επενδύσει και στη μίνι κατηγορία με ένα αυτοκίνητο αμιγώς για αστικές μετακινήσεις. Το πρωτότυπο της θυγατρικής της BMW έχει πολύ νεανικό σχεδιαστικό προφίλ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα φέρει εκτός από βενζινοκίνητες και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Μάλιστα τονίζεται πως όταν μπει στην παραγωγή θα βασιστεί στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα που θα δούμε και στο επίσης ηλεκτρικό BMW i3, ενσωματώνοντας κλωβό επιβατών από ανθρακονήματα και σασσί από αλουμίνιο με στόχο να είναι πολύ περιορισμένο το συνολικό του βάρος. Εμπορικά θα τοποθετηθεί κάτω από το Mini χατσμπακ που γνωρίζουμε ήδη, ενώ οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του θα χρησιμοποιούν καινούρια μοτέρ μικρής χωρητικότητας με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση.

Περαιτέρω τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί για την ώρα, ωστόσο είναι δεδομένο πως το Rocketman θα εξελιχθεί σε ένα μοντέλο παραγωγής με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πηγή: autotriti.gr