Χρειάστηκε να περάσουν λίγα χρόνια, από την ημέρα της πρώτης παρουσίασής του μέχρι να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους. Όμως αν έχουμε μάθει κάτι από την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων η αναμονή αξίζει. Και αυτό αποδεικνύεται και με το Perana Z-One.

Το Perana Z-One έκανε το ντεμπούτο του το 2009, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ακολούθησε ένα μακρύ διάστημα χωρίς πληροφορίες για την τύχη του αυτοκινήτου μέχρι πρόσφατα, όταν έγινε γνωστό πως το σχεδιασμένο από τον Zagato, Perana Z-One είναι επιτέλους έτοιμο για το ντεμπούτο στο αγοραστικό κοινό.

Προερχόμενο από τη Νότιο Αφρική, το Perana Z-One είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Zagato και Perana Performance Group. Δεν υπάρχει καμία λέξη ακόμα για την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Νοτιοαφρικανικού σπορ αυτοκίνητο, αλλά έχουν υπάρξει κάποιες πληροφορίες ότι μπορεί τελικά να δούμε ε το Z-One για πρώτη φορά –μετά την Γενεύη το 2009- στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του προσεχούς Ιουλίου στην Αγγλία.

Το Perana Z-One εφοδιάζεται με ένα κινητήρα V8, χωρητικότητας 6.2 λίτρων της GM. Ο κατασκευασμένος από αλουμίνιο κινητήρας αποδίδει 442 ίππους, οι οποίοι δίνουν κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων. Αν και από την φίρμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, εν τούτοις οι πληροφορίες θέλουν η επιτάχυνση από τα 0 στα 96 χολμ. / ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Τώρα που ξέρουμε ότι το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή, όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν οικονομίες. Άλλωστε, μόνο απαγορευτικό δεν θα είναι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την τιμή του κοντά στα 110.000 ευρώ. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως θα παραχθούν μόλις 999 Z-One.

Πηγή: auto24.gr