Πριν λίγες ώρες η Lancia προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας Ypsilon. Ένα μοντέλο στο οποίο η ιταλική φίρμα θέλει να προσδώσει την εικόνα ενός πολυτελούς σούπερ μινι, που παράλληλα διαθέτει τεχνολογία αιχμήςπουσυναντάται σε ακριβότερα μοντέλα.

Για πρώτη φορά, με το μοντέλο του 2012, η Lancia προσφέρει μια 5-θυρη έκδοση της Ypsilon, το μήκος της οποίας έχει φθάσει πλέον στα 3,84 μέτρα. Ο στόχος για τη νέα Lancia Ypsilon είναι να κερδίσει μια υψηλή θέση στην εκτίμηση του αγοραστικού κοινού που αναζητά ένα πολυτελές και συγχρόνως υψηλού επιπέδου από κάθε άποψη μοντέλου που προορίζονται για χρήση στην πόλη. Για να τονίσει σε αυτή την εικόνα του, το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας έρχεται με μια σειρά νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων προβολέων Bi-Xenon , φώτα LED εμπρός και πίσω και δεύτερης γενιάς σύστημα Magic parking.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο, η πανοραμική οροφή, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι δερμάτινες επενδύσεις και το ηχοσύστημαπουδιαθέτει Blue & Me-TomTom LIVE.

Η Ypsilon 2012 έχει πλάτος 167 εκατοστά, ύψος 152 εκατοστά και το μεταξόνια είναι αυξημένο στα 239 εκατοστών. Η Lancia αναφέρει ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα, ενώ έχει το πιο ευρύχωρο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του.

Η Lancia Ypsilon 2012 θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών κινητήρων. Έναν 1.2 λίτρου Fire EVO II με 69 ίππους , τον γνωστό 0,9 λίτρου TwinAir η απόδοση του οποίου φθάνει τους 85 ίππους και τον 1.3 Multijet II. Ο τελευταίος αποδίδει 95 ίππους και 200 Νm ροπής στις 1500 στροφές και αποτελεί την πιο γρήγορη έκδοση της νέας Ypsilon.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού. Η παλέτα των χρωμάτων θα προσφέρει 16 επιλογές συμπεριλαμβανομένων και 4 διχρωμιών, θα υπάρχουν επίσης 6 διαφορετικές ταπετσαρίες και 3 τύποι ζαντών αλουμινίου.

Πηγή: auto24.gr