Οι Jaime Cervantes, Andrea Coccia και Chetan Rajput, είναι τρεις φοιτητές του Transportation Design στο Politecnico di Milano στην Ιταλία, οι οποίοι σχεδίασαν ένα concept car το οποίο θα μπορούσε σε κάποια στιγμή να βγει στην παραγωγή με το σήμα της Maserati.

Υπό την καθοδήγηση της Fiat, οι μαθητές επέλεξαν να δημιουργήσουν μια μελέτη σχεδιασμού για την Maserati GranTurismo. Έχοντας δανειστεί κάποια στιλιστικά και σχεδιαστικά στοιχεία από την Maserati Ghibli (την οποία η ιταλική φίρμα κατασκεύαζε στα τέλη της 10ετίας του 1960 και στις αρχές του 1970) το δημιούργημα των τριών φοιτητών αποτελεί μια πρόταση για το πώς θα μπορούσε να είναι η διάδοχος της Maserati GranTurismo που θα βγει στην παραγωγή το 2020.

Το όνομα που δόθηκε στο νέο concept car, Maserati GT Garbin, κάθε άλλο παρά βασισμένο στο παρελθόν είναι. Αντιθέτως, δείχνει σύγχρονο και τονίζει την έντονη προσωπικότητα του αυτοκινήτου.

Η σχεδιαστική γλώσσα που ακολουθούν οι εξωτερικές επιφάνειες του GT Garbin χαρακτηρίζεται από τα ασυνεχής σχήματα Στο εμπρός μέρος προστέθηκαν φουτουριστικά σχήματα εμπνευσμένα από την Όπερα της Βαλένθια, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος Calatrava. Η λάμψη έρχεται με τη μορφή διαφόρων μπλε LED φώτων που είναι διάσπαρτα σε όλη την εξωτερική επιφάνεια (πόρτες, εμπρός μέρος, μαρσπιέ κλπ). Στα στιλιστικά χαρακτηριστικά ανήκουν και οι πόρτες οι οποίες ανοίγουν με ένα ελαφρύ σπρώξιμο προς τα έξω και στη συνέχεια σύροντάς τες προς τα εμπρός.

Η ίδια σχεδιαστική γλώσσα έχει υιοθετεί και στο εσωτερικό του οχήματος. Το GT Garbin Concept μπορεί να χωρέσει τέσσερις ενήλικες. Στη μεγάλη κεντρική κονσόλα στεγάζεται το κλιματιστικό, το σύστημα πλοήγησης, και το σύστημα ψυχαγωγίας.

Το GT Garbin θα χρησιμοποιήσει τον V8 κινητήρα των 4,7 λίτρων που γνωρίζουμε από την Maserati GranTurismo.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν (και πότε) θα δούμε το συγκεκριμένο concept στο δρόμο. Η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι της Lamborghini έλεγαν για το Indomable Concept ότι δεν θα περάσει ποτέ στην φάση της παραγωγής. Όμως, τώρα το Mostro DiPotenza SF22 που βασίζεται στο Lamborghini Indomable Concept είναι στην τελική φάση για την παραγωγή του.

Πηγή: auto24.gr