Το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας με την Carrozzeria Zagato θα παρουσιάσει η Αston Martin στις 21 Mαΐου, προς τιμήν της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση της «DB4 GT Zagato».

Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια της διάσημης εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Villa D’Este, που βρίσκεται στη λίμνη Κόμο. Στο τέλος του μήνα θα έρθει και το αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου, στο Nurburgring. Μέσα στο 2012 θα είναι έτοιμη και η έκδοση παραγωγής. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

ΑSTON MARTIN DB4 GT

Μαζί με τις υπόλοιπες εξαιρετικές κατασκευές της σειράς «DB», η Aston Martin «DB4» στις αρχές της δεκαετίας του ’60 αποτέλεσε τη βρετανική απάντηση στις Ferrari της εποχής. Οι Aston Martin «DB4» των 240 ίππων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λονδίνου το 1958, ενώ το αμάξωμά τους είχε επιμεληθεί η ιταλική Touring Superleggera. Η GT έκδοση ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα, το 1959. Ανάμεσα στους καροσερίστες που ασχολήθηκαν με αυτήν ήταν και ο Ούγκο Ζαγκάτο, εγκαινιάζοντας την πρώτη του συνεργασία με την Aston Martin, ο άνθρωπος που θεωρούσε το βάρος ως τον μεγαλύτερο εχθρό κάθε σπορ αυτοκινήτου. Οι «DB4» παρέμειναν στην παραγωγή ως το 1963 και οι αγωνιστικές εκδόσεις τους οδηγήθηκαν από τους διασημότερους πιλότους της εποχής στα βρετανικά νησιά (Στίρλινγκ Mος, Πίτερ Μπρουκς, Τζακ Μπράμπαμ, Πίτερ Γουάιτχεντ και Πολ Φρερ ανάμεσά τους), κερδίζοντας δεκάδες τρόπαια. Ήταν, αμέσως μετά τις Jaguar «C/D Type», το αντίπαλο δέος όλων των Grand Tourisme μοντέλων της Ferrari.

Πηγή: 4troxoi.gr