Μια νέα έκδοση, αγωνιστική αυτή τη φορά, απέκτησε το δημοφιλές Mazda MX5. Το ΜΧ5 GT θα πάρει μέρος στο φετινό βρετανικό πρωτάθλημα Britcar MSA. Σε σχέση με την… πολιτική έκδοση έχει δεχτεί μια σειρά τροποποιήσεων, ο κινητήρας αποδίδει πλέον 275 ίππους και στις αγγλικές πίστες θα έχει να ανταγωνισθεί αντιπάλους υψηλού κύρους όπως Aston Martin, Porsche, Lotus, και BMW.

Το Mazda MX5 GT ζυγίζει 850 κιλά και τροφοδοτείται από τον γνωστό κινητήρα 2.0 λίτρων της γιαπωνέζικης φίρμας ο οποίος έχει δεχτεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις αποδίδοντας πλέον 275 άλογα. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων που διαθέτει paddles για την αλλαγή ταχυτήτων στο τιμόνι.

Εκτός από το νέο κιβώτιο ταχυτήτων του MX5 GT, Mazda χρησιμοποιείται επίσης τις πόρτες ίνες άνθρακα και πολυανθρακικό παράθυρα. Το πρόγραμμα εξοικονόμησης βάρους και την επιπλέον δύναμη αποτέλεσμα σε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία των επιδόσεων για ένα MX5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Mazda MX5 GT θα επιταχύνει από 0 στα 96 χλμ. / ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και θα φτάνει την τελική ταχύτητα των 257 χλμ. / ώρα.

Την υπογραφή των βελτιώσεων στο αυτοκίνητο υπογράφει η γνωστή εταιρία Jota η οποία χρειάσθηκε περισσότερες από 400 ώρες για την κατασκευή του κελύφους του MX5 της Mazda GT. Το οποίο είναι πλέον 17 φορές ισχυρότερο από αυτό που απαιτεί η FIA.

Το Mazda MX5 GT διαθέτει ένα νέα ανάρτηση, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος χαμηλότερα, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα δυναμικό πράσινο μεταλλικό χρώμα.

Το Mazda MX5 GT διαθέτει επίσης όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται από τη FIA για αυτού του είδους αγώνες αντοχής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων roll cage, αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ από την Sparco, εξωτερικό ηλεκτρικό διακόπτη cut-off και πυροσβεστήρα. Επίσης υπάρχει νέο κάλυμμα του καπό, αγωνιστικού τύπου τιμόνι και νέες ζάντες.

Πηγή; auto24.gr