Θα μπορούσε να είναι ένα από τα εκθέματα της Γενεύης, ωστόσο η BMW αποφάσισε να αποκαλύψει τώρα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας 6 Series Coupe.

Η κλειστή έκδοση του μοντέλου (η cabrio έχει ήδη παρουσιαστεί) είναι πιο ισορροπημένη από την ανοικτή και δείχνει δυναμική, χωρίς τις ιδιαιτερότητες του προκατόχου μοντέλου, οι οποίες μπορεί να είχαν διχάσει λίγο το κοινό.

Το νέο μοντέλο είναι 75 χιλ. μεγαλύτερο σε μήκος αμαξώματος και μεταξονίου ενώ είναι λίγο πιο πλατύ και ελάχιστα πιο χαμηλό (+39 και -5 χιλ. Αντίστοιχα). Η BMW λέει ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών και σε συνδυασμό με το χώρο αποσκευών των 460 λίτρων καθιστούν τη νέα 6άρα ικανή για μεγάλο τουρισμό χωρίς να αφαιρείται πάντως ο χαρακτηρισμός οχήματος 2+2 θέσεων.

Tα μηχανικά σύνολα θα είναι δύο και θα έχουν και turbο: ο V8 των 4,4 λίτρων και ο 6κύλινδρος των 2.979 κ.εκ. οι οποίοι δημιουργούν τις εκδόσεις 650i Coupe και 640i Coupe με 407 και 320 ίππους αντίστοιχα. Οι τιμές της ροπής είναι εντυπωσιακές: 600 Nm (61 χλγμ.)/1.750 σ.α.λ. και 450 Nm (46 χλγμ.)/1.300 (!) σ.α.λ. για τη μεγάλη και τη μικρή έκδοση αντίστοιχα. Οι επιδόσεις (0-100 σε 4,9 και 5,4 δλ. αντίστοιχα) έρχονται μάλλον φυσιολογικά.

Στάνταρντ είναι το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με σύστημα Stop & Start ενώ πλήθος άλλων βοηθημάτων θα πλαισιώνουν τον οδηγό για τον οποίο η ΒΜW δηλώνει ότι έχει ετοιμάσει ένα όχημα σαφώς πιο δυναμικό αλλά και με αισθητά βελτιωμένο επίπεδο άνεσης.

Πηγή: 4troxoi,gr