Το πιο γρήγορο 500αράκι όλων των εποχών, το Abarth 695 «Tributo Ferrari» θα είναι το κεντρικό έκθεμα και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό με τον αγωνιστικό συνδυασμό αποχρώσεων Abu Dhabi Blue και Titanium Grey. Το ιδιαίτερο σπορ μοντέλο επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία μεταξύ Abarth και Ferrari, η οποία βασίζεται στις κοινές τους αξίες: το πάθος για τις επιδόσεις, την αγωνιστική ψυχή, την προσοχή στη λεπτομέρεια και βέβαια το ιταλικό στυλ.

Βασιζόμενη στην πρόσφατη επιτυχία των κιτ αναβάθμισης για το Abarth 500, η Abarth παρουσιάζει την esseesse εκδοχή για το Abarth 500C. Το κιτ αναβάθμισης είναι έτσι σχεδιασμένο για να ανεβάσει την απόδοση του ανοιχτού μοντέλου, το κράτημά του αλλά και τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να πειράξει καθόλου τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων και την εξίσου χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η διοργάνωση στη Γενεύη παρέχει το επίπεδο κύρους που απαιτείται από την Abarth, για να προαναγγελθεί το λανσάρισμα του νέου μηχανικού πεντατάχυτου κιβωτίου για το Abarth 500C. Το νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων θα περάσει στην γκάμα της Abarth το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και θα συνδυάζεται με το 1.400άρι μηχανικό σύνολο T-Jet των 135 ίππων, πλαισιώνοντας έτσι το αυτοματοποιημένο πεντατάχυτο. Με αυτή την προσθήκη το Abarth 500C θα προσπαθήσει να κερδίσει αυτούς που αναζητούν μία πιο άμεση σχέση με το αυτοκίνητο, αυτούς που αρέσκονται να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και επιδιώκουν αυτό το οδηγικό στυλ.

Στο περίπτερο της Abarth υπάρχει βέβαια, χώρος και για το μονoθέσιο της Formula Aci-Csai-Abarth, που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους. Τα χαρακτηριστικά του είναι ιδιαίτερα δυναμικά, καθότι το ανθρακονημάτινο πλαίσιο της Tatuus συνδυάζεται με τον Racing 1.4 Fire Turbo κινητήρα, που έχουμε δει στο Abarth 500 Trophy και έχει περαιτέρω εξελίξει η FPT. Η απόδοσή του φτάνει τους 180 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς γίνεται με ένα σειριακό εξατάχυτο κιβώτιο της Sadev.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποτελεί επίσης μία ευκαιρία για να ρίξει ο κόσμος μία ματιά στις δύο κολώνες της εμπορικής επιτυχίας της Abarth: τα αυτοκίνητα παραγωγής και τα αγωνιστικά μοντέλα. Μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί περίπου 1.800 Abarth 500C και 1.400 Abarth Punto Evo, ύστερα από το λανσάρισμά τους τον Ιούλιο του 2010, ενώ παράλληλα η αγωνιστική δραστηριότητα της Abarth γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Η δοκιμασμένη συνταγή του ενιαίου, με τα πρωταθλήματα Abarth 500 Selenia Italia, Abarth 500 Selenia GB και Abarth 500 Selenia Europe πλαισιώθηκε από το πρωτάθλημα των μονοθεσίων Formula Aci-Csai-Abarth, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους οδηγούς να δοκιμάσουν το ταλέντο τους σε μία άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση.

Πηγή: auto24.gr