Η ώρα για τον πρώτο ασφάλτινο αγώνα του WRC για φέτος έφτασε. Το Ράλι Βουλγαρίας (9-11/7) είναι προ των πυλών κι όλοι οι απανταχού λάτρεις του αθλήματος ανυπομονούν για την παρουσία του πάλαι ποτέ οδηγού της φόρμουλα 1, Κίμι Ραικόνεν.

Ο Φιλανδός οδηγός είναι ανυπόμονος, αλλά και προσγειωμένος, συκεκριμένα ενόψει του βουλγαρικού ράλι δήλωσε: Είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Είναι σαν να λες πως αν μπορείς να οδηγήσεις στο δρόμο, μπορείς να οδηγήσεις και στη Formula 1. Τα ράλι και οι αγώνες πίστας είναι τόσο μακριά που υπάρχουν κι άλλες πολύ μεγάλες διαφορές, πλην της επιφάνειας.

Είναι το στιλ της οδήγησης και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι το αυτοκίνητο. Υπάρχει ένα πράγμα κοινό, το ότι χειρίζεσαι ένα τιμόνι και για τα δύο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά περισσότερα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ανυπομονώ για τον αγώνα.

Από την αρχή της χρονιάς περίμενα τα ασφάλτινα ράλι. Από τις πρώτες κιόλας δοκιμές, είχα πολύ καλή αίσθηση του αυτοκινήτου. Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώθηκε στο ιταλικό ράλι που αγωνιστήκαμε, το οποίο απόλαυσα πολύ. Παρότι χάσαμε τη νίκη στην τελευταία Ειδική, μας ικανοποίησε η απόδοσή μας».