Οι φίλοι της Mini και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν το ντεμπούτο του νέου John Cooper Works, το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις 24 Ώρες του Nürburgring, έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο που αποτελεί πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ομάδες στα πλαίσια μιας εξαντλητικής, ολοήμερης μάχης με ταχύτητα, δεξιοτεχνίας και αξιοπιστίας στην εμβληματική διαδρομή Nürburgring-Nordschleife.

Το νέο βενζινοκίνητο John Cooper Works θα είναι καλυμμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο καμουφλάζ που προετοίμασε η Ομάδα Σχεδίασης της μάρκας, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά αγωνιστικά χρώματα (κόκκινο και λευκό) που κοσμούσαν τα κλασικά Mini τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις τη δεκαετία του 1960. Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης του Mini Cooper S στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται με το χαρακτηριστικό λογότυπο “37”. Αυτό το έμβλημα αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το νέο John Cooper Works με το νούμερο 317 θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα στην κατηγορία SP 3T με τα χρώματα της Bulldog Racing, της ιδιωτικής αγωνιστικής ομάδας από την πόλη του Nürburg.

Με την ονομασία «Mini John Cooper Works PRO», το αγωνιστικό Mini Twin- Power Turbo αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στον εμβληματικό σχεδιασμό και την αξιοπιστία της μάρκας και τη δοκιμασμένη στην πίστα τεχνογνωσία της Bulldog Racing.

Η δεύτερη συμμετοχή θα είναι το μαύρο John Cooper Works με το νούμερο 474 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο επέδειξε τις ικανότητές του εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο στον περσινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας VT-2, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του ως αξιόμαχος αντίπαλος στους αγώνες αντοχής.

Ο φετινός αγώνας αντοχής των 24 Ωρών του Nürburgring θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2024.