Δυναμική αναμένεται να είναι η επιστροφή της Mini στους αγώνες ράλλυ, καθώς για την αγωνιστική σεζόν του 2011 η εταιρεία εξασφάλισε τις υπηρεσίες ενός ακόμα ταλαντούχου οδηγού: του Dani Sordo. «Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός που περιβάλλει την επιστροφή της Μini στο WRC, και το να είσαι μέρος αυτής της νέας ομάδας είναι μια φανταστική ευκαιρία για εμένα», δήλωσε ο 27χρονος Ισπανός, ο οποίος θυμίζουμε πως έχασε τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen από τον Sebastian Ogier.

Υπερθεματίζοντας μάλιστα, ο έως τώρα «συνοδοιπόρος» των δύο… Seb (Loeb και Ogier) στη γαλλική ομάδα, πρόσθεσε με την ευκαιρία υπογραφής του νέου του συμβολαίου: «Είμαι βέβαιος ότι η Mini έχει λαμπρό μεγάλο μέλλον στο θεσμό. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει μια πολύ επιτυχημένη δοκιμή στη Σαρδηνία τον περασμένο Νοέμβριο, ανυπομονώ να εργαστώ μαζί με τον Kris Meeke στις ειδικές διαδρομές».

Για την ένταξη του Sordo στους κόλπους της ομάδας για τη νέα σεζόν, ακόμα πιο… ενθουσιώδεις ήταν οι επίσημες δηλώσεις του μεγάλου άνδρα της Prodrive, που έχει και την ευθύνη εξέλιξης του Countryman WRC, David Richards: «Ο Dani μπορεί να είναι μόλις 27 ετών, αλλά ήδη είναι ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς του WRC σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες και στα πέντε χρόνια της εμπλοκής του στο θεσμό. Πιστεύω πως με το Mini WRC και όντας στο σωστό περιβάλλον, μπορεί πλέον να προσθέσει στα 29 podium που κατέχει και νίκες θέτοντας συγχρόνως υποψηφιότητα για έναν τίτλο!».

Ο Dani Sordo συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2003 έχοντας οδηγήσει επί μακρόν δίπλα στο Γάλλο πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb. Ο Ισπανός ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το… μοτοκρός, σε ηλικία μόλις 12 χρονών. Ο πρώτος του αγώνας στο WRC πραγματοποιήθηκε στα εγχώρια για αυτόν… ύδατα, το 2003 (Rally Catalunya), πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo VII, τερματίζοντας στην 18η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία ότι το 2011 η Mini αναμένεται να συμμετάσχει με το νέο Countryman WRC σε τουλάχιστον έξι αγώνες του θεσμού, καθώς η πλήρη εμπλοκή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει το 2012.

Πηγή: 4troxoi.gr