Μια έκρηξη ξέσπασε σε ένα κτίριο στο κέντρο του Τόκιο σήμερα, Δευτέρα 03/07, σκορπίζοντας συντρίμμια σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση και εκτοξεύοντας καπνό στον αέρα. Η πυρκαγιά περιορίστηκε σύντομα, όπως ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, αλλά όλοι είχαν τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK, ο οποίος μετέδωσε εικόνες και βίντεο με φλόγες μέσα από τα παράθυρα του διαλυμένου δεύτερου ορόφου του κτιρίου στην περιοχή Σινμπάσι της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Reuters, η αιτία της έκρηξης δεν ήταν σαφής, αλλά μάρτυρες δήλωσαν ότι είχαν μυρίσει αέριο πριν από την έκρηξη. «Είχα μόλις φτάσει στη δουλειά και άρχιζα τις προετοιμασίες όταν έγινε μια πολύ δυνατή έκρηξη», δήλωσε η 26χρονη εργαζόμενη σε εστιατόριο, Σινόμπου Νακαγκάουα, η οποία εργάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Είπε ότι άρπαξε το τηλέφωνό της και έτρεξε έξω. «Έπιπλα και θραύσματα γυαλιού ήταν διάσπαρτα παντού, και όταν κοίταξα ψηλά, ο καπνός ανέβαινε προς τα πάνω».

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια περιοχή κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό που είναι γεμάτη με μπαρ και εστιατόρια.