Την κατηγορία για φόνο εξ αμελείας απήγγειλε το δικαστήριο του Οχάιο εναντίον μιας γυναίκας για το θάνατο της 16 μηνών κόρης της, η οποία σύμφωνα με τις αρχές έμεινε μόνη της για 10 ημέρες, ενώ η γυναίκα πήγε διακοπές. Η Kristel A. Candelario, 31 ετών, παραπέμφθηκε άφησε το παιδί «μόνο του και χωρίς επίβλεψη» στο σπίτι της στο Κλίβελαντ στις 6 Ιουνίου για να πάει διακοπές στο Ντιτρόιτ και το Πουέρτο Ρίκο και δεν επέστρεψε μέχρι το πρωί της 16ης Ιουνίου.

Η 31χρονη ειδοποίησε την αστυνομία, αφότου διαπίστωσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του, όπως αναφέρει το Associated Press.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το παιδί ήταν «εξαιρετικά αφυδατωμένο» και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό. «Είναι αδιανόητο μια μητέρα να αφήσει το 16 μηνών παιδί της μόνο του χωρίς καμία επίβλεψη για 10 ημέρες για να πάει διακοπές», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας Michael O’Malley.

«Ως γονείς, υποτίθεται ότι πρέπει να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα παιδιά μας. Η σκέψη του πόνου αυτού του παιδιού, κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, μόνο του, είναι πραγματικά τρομακτική και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για λογαριασμό του», πρόσθεσε.