Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 50,2% με καταμετρημένο το 85% των ψήφων. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία πέντε ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μεγάλος νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη προέδρου της Τουρκίας. Το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν αν και μειώνεται παραμένει πάνω από 50%.

Η εκλογική βραδιά στην Τουρκία προβλέπεται μακρά, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα επανεκλεγεί από σήμερα ή θα περιμένει τον Β’ γύρο στις 28 Μαϊου για να αναδειχθεί πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συγκεντρώνει το 43,91% των ψήφων.

Το εκλογικό θρίλερ αποτυπώνεται πρωτ’ απ’ όλα στην Κωνσταντινούπολη, που όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η πόλη όπου ο υποψήφιος που επικρατεί εκλέγεται και πρόεδρος. Στις 22:18, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέρασε μπροστά στην Κωνσταντινούπολη με 48,34%, έναντι 46,77% του Ερντογάν. Σε όλη την τουρκική επικράτεια, ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,31% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,49%. 

Στο καταμετρημένο 85% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας και ενισχύεται το ποσοστό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.