Μήνυμα νίκης απηύθυνε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κάλεσε τους συναδέλφους και τους οπαδούς του να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες μέχρι την επίσημη οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. 

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με ειρήνη και ηρεμία κάτι που «αποτελεί  έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας. Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσπάθεια βιαστικής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης». 

«Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες σε καμία περίπτωση μέχρι την επίσημη οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων» κατέληξε στην ανάρτησή του στο twitter. 

Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου

«Δεν θα κοιμηθούμε απόψε λαέ μου» τόνισε μέσω twitter ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

«Οι παρατηρητές των εκλογικών τμημάτων και οι εργαζόμενοι στις εκλογικές επιτροπές μας δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους» ανέφερε. 

«Προειδοποιώ το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να διασφαλίσει την καταχώρηση των δεδομένων στις επαρχίες» έγραψε.