Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης της διαβόητης υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης βρίσκονται και πέραν της Μεσογείου, καθώς θυμήθηκε τον αρχιναύαρχο του οθωμανικού στόλου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρός.

«Όσοι υπολογίζουν στη Γαλάζια Πατρίδα να μην ξεχνούν ότι δεν άλλαξε η φύση της, παραμένει η ίδια, καθώς το αίμα είναι ακόμη το ίδιο αίμα» ανέφερε στο ο ηγέτης του MHP (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης). «Δεν εγκαταλείπουμε το δίκαιο μας, το δικαίωμά μας είναι τιμή μας. Θα πάμε παραπέρα την κληρονομιά του Μπαρμπαρόσα, που μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη» δήλωσε.

Επίσης σε προεκλογική ομιλία του ανέφερε: «Η δουλειά δεν πρέπει να μείνει στη μέση», είπε ζητώντας την ψήφο των πολιτών για τη συμμαχία του ιδίου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με αφορμή, δε, την κατασκευή του αεροπλανοφόρου Αναντολού, τόνισε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές: «Τα 100 χρόνια του κράτους μας θα μας δουν να απογειωνόμαστε και να κάνουμε σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα. Για να συμβεί αυτό, όμως, χρειαζόμαστε το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες καθώς μαχόμαστε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τουρκικό λαό».

«Το αξιαγάπητο έθνος μας βλέπει ποιος κάνει κάτι και τι βρώμικες συμμαχίες σχηματίζονται και ποιος περπατάει χέρι – χέρι με ποιον. Όσοι καλωσορίζουν τους εχθρούς της Τουρκίας και τους αγκαλιάζουν είναι γνωστοί. Στις 14 Μαΐου είτε θα αποφασίσουμε για ένα λαμπρό μέλλον ή θα το… θάψουμε», δήλωσε.