Μια γυναίκα από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι ήρθε αντιμέτωπη με την αναλγησία των αρχών της Αυστραλίας, αφού όταν κατήγγειλε πως τη φωτογράφησαν τόπλες χωρίς την άδεια της, έλαβε την απάντηση ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι, ήταν δημόσιος χώρος».

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Lily Cook ανέφερε πως στις 12 Νοεμβρίου επισκέφθηκε παραλία στο Σίδνεϊ, όταν αποφάσισε να βγάλει τη μπλούζα της. Παρόλα αυτά, περίμενε να απομακρυνθούν από το σημείο δύο άντρες που γνώριζε. Το βράδυ όμως, έλαβε από ένα φίλο της μια φωτογραφία με την ίδια τόπλες και την ενημέρωσε πως αναρτήθηκε από τα άτομα που είχε δει.

Στη συνέχεια, η γυναίκα επικοινώνησε μαζί τους με τους ίδιους να λένε ότι ανέβασαν τη φωτογραφία μεν, όχι όμως για να δείξουν το στήθος της, αλλά το τοπίο, παρόλο που η κάμερα δεν εστίαζε καθόλου σε αυτό.

«Αυτοί οι άντρες (και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη κομψά ) επέλεξαν να πουν ψέματα, και διάφορες ιστορίες …αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να παραδεχτούν αυτήν την ακραία και προφανή αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πόσο διαφορετική θα ήταν όλη αυτή η διαδικασία αν είχαν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια να παραδεχτούν τις πράξεις τους και να συνειδητοποιήσουν πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει μια γυναίκα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, απευθύνθηκε στις αρχές για να λάβει την απάντηση πως δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες στους φερόμενους ως υπεύθυνους, καθώς η ίδια βρισκόταν σε δημόσιο χώρο όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Είμαι απογοητευμένη γιατί πίστευα ότι κάτι θα γινόταν», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Telegraph». Πρόσθεσε επίσης ότι, ανακαλύπτοντας στα social media μια φωτογραφία της κάνοντας τόπλες, «επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό η ψυχική της υγεία».