Ένα προσχέδιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας παρέδωσαν στις μαχόμενες πλευρές στη Λιβύη σήμερα οι διαμεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών, αφήνοντας χρόνο στις δύο πλευρές να συνομιλήσουν με τους υποστηρικτές τους προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες για να τεθεί τέλος στον εμφύλιο.

Δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι συνομιλίες που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ προσφέρουν τη μόνη ελπίδα να σχηματιστεί μια ενωμένη αρχή και να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ δύο ανταγωνιζόμενων κυβερνήσεων και των στρατευμάτων κάθε πλευράς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν είπε στους αντιπροσώπους των δύο πλευρών στη μαροκινή πόλη Σχιράτ, «Πρόκειται να πάρετε το πιο πρόσφατο προσχέδιο της προτεινόμενης πολιτικής συμφωνίας που βρίσκεται στη καρδιά των συνομιλιών σας τους τελευταίους μήνες».

Αντιπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών αναμένονταν να ταξιδέψουν στη Γερμανία για μια συνάντηση ευρωπαϊκών και βορειοαφρικανών ηγετών προτού επιστρέψουν για διαβουλεύσεις με τις πολιτικές βάσεις των και κατόπιν να επιστρέψουν στο Μαρόκο για τη συνέχιση των συνομιλιών. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέριες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.