Πολλά έχουν συμβεί στα χρόνια του κορονοϊού όσον αφορά τις απαγορεύσεις και την υποχρεωτικότητα κάποιων μέτρων προφύλαξης απέναντι στη μετάδοση του ιού. Ειδικά όσον αφορά το μέτρο της μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε μέσα μεταφοράς έχουν καταγραφεί διάφορα ευτράπελα με ανθρώπους που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το νόμο.

Όπως ένας άνδρας από τη Φλόριντα τον οποίο πέταξαν έξω από πτήση της United Airlines καθώς αντί για μάσκα επέλεξε να μπει στο αεροπλάνο φορώντας ένα κόκκινο στρινγκ στο πρόσωπό του. Και αυτό σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την ομοσπονδιακή εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις.

Ο Adam Jenne, είπε στο NBC 2 ότι οι «γελοιότητες στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale με έκαναν να αποβιβαστώ από το αεροπλάνο με προορισμό την Ουάσιγκτον».

«Είναι όλα ανοησίες», είπε ο Jenne για την απαίτηση για μάσκα στα αεροπλάνα.

«Το όλο θέμα είναι ένα θέατρο»

«Ο COVID δεν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σε τόσο υψηλό υψόμετρο. Είναι χαζό. Το όλο θέμα είναι ένα θέατρο», ανέφερε εξοργισμένος ενώ υπεραμύνθηκε της πράξης του.

Ο επιβάτης μάλιστα ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει εσώρουχο αντί για μάσκα σε αεροπλάνο. «Κάθε φορά που το έκανα έχω αντιμετωπιστεί διαφορετικά από το πλήρωμα πτήσης», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων. «Άλλοι την εκτίμησαν με άλλους συγκρούστηκα», συμπλήρωσε.

Σε μια δήλωση στην The Post, ένας εκπρόσωπος της United Airlines απέδωσε εύσημα στους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας που αντιμετώπισαν τον Jenne πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

«Ο πελάτης σαφώς δεν συμμορφωνόταν με την ομοσπονδιακή εντολή για τη μάσκα και εκτιμούμε ότι η ομάδα μας αντιμετώπισε το πρόβλημα στο έδαφος πριν από την απογείωση, αποφεύγοντας πιθανά προβλήματα [στον] αέρα», ανέφερε η δήλωση.

Παρά το γεγονός ότι αποβλήθηκε από την πτήση την Τετάρτη, ο Jenne είπε ότι σχεδίαζε να το δοκιμάσει ξανά την Πέμπτη, όταν επρόκειτο να πετάξει με διαφορετική αεροπορική εταιρεία.

«Ας ελπίσουμε ότι η Spirit Airlines έχει καλύτερη αίσθηση του χιούμορ», είπε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν το σχέδιό του πέτυχε.