Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πλήρωμα του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις, όπως σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Στο μεταξύ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αύριο στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι -144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος- και ανήκει στη χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa.

«Θα μεταβώ εκεί αύριο για να αποκτήσω εικόνα της κατάστασης και να μιλήσω με τους τοπικούς αξιωματούχους», δήλωσε η Μέρκελ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας επιζών μεταξύ των επιβαινόντων στο Airbus, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι στα θύματα περιλαμβάνονται Γερμανοί, Ισπανοί και ως Ισπανοί, καθώς και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων «και αναμφίβολα Τούρκοι».