Έντονη δυσφορία είναι εμφανής από το Μέγαρο Μαξίμου για τα απανωτά «χτυπήματα» της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μέσα σε δύο ημέρες έχει απευθύνει ευθέως τα βέλη της κατά της κυβέρνησης.

Μετά την ανακοίνωση επανεξέτασης των νομοσχεδίων που έχουν υπερψηφιστεί από λιγότερους από 151 βουλευτές απόντων των προφυλακισμένων της Χρυσής Αυγής, κίνηση την οποία αποδοκίμασε ανοιχτά τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη και υπουργοί όπως οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συνέντευξή της στο περιοδικό UNFOLLOW επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αντίθεσή της στη συμφωνία του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής σε γραμμή Γλέζου χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν θα βαφτίσουμε το ψάρι κρέας», σχολιάζοντας την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα.

Παράλληλα, αφού επιβεβαιώνει το «όχι» της στην άτυπη ψηφοφορία για τη συμφωνία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη στάση.

Τέλος η κ. Κωνσταντοπούλου προειδοποιεί ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαφτίσουν το κρέας-ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή» λέει χαρακτηριστικά.

Δυσφορία για τη Χρυσή Αυγή

Υπενθυμίζεται ότι χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών».

Εκτός αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η κα. Κωνσταντοπούλου «δεν είπε ότι οι διατάξεις αυτές θα είναι άκυρες, αλλά ότι θα εξεταστεί η εγκυρότητά τους» δεδομένης της απουσίας από την διαδικασία ψηφοφορίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει υπάρξει ενόχληση από την κίνηση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόσο για το δικαίωμα που «δίνει» στη Χρυσή Αυγή να πανηγυρίζει, όσο και για τη χρονική συγκυρία καθώς στο τέλος του μήνα αποφυλακίζεται η ηγεσία της λόγω της λήξης του 18μηνου της προφυλάκισης.