Τις πληροφορίες ότι υπήρξε δυσφορία για τους χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και την κύρωση νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν απουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της επιβεβαίωσε εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο MEGA κράτησε αποστάσεις από την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών».

Εκτός αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η κα. Κωνσταντοπούλου «δεν είπε ότι οι διατάξεις αυτές θα είναι άκυρες, αλλά ότι θα εξεταστεί η εγκυρότητά τους» δεδομένης της απουσίας από την διαδικασία ψηφοφορίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχει υπάρξει ενόχληση από την κίνηση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόσο για το δικαίωμα που «δίνει» στη Χρυσή Αυγή να πανηγυρίζει, όσο και για τη χρονική συγκυρία καθώς στο τέλος του μήνα αποφυλακίζεται η ηγεσία της λόγω της λήξης του 18μηνου της προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έθεσε θέμα εγκυρότητας ορισμένων νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τους δόθηκε άδεια για να παραστούν.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα κινηθούν διαδικασίες για το ζήτημα, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε πως «προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες».