Μια σπάνια και πολύτιμη συλλογή έργων του Σαίξπηρ, ένα αντίγραφο του περίφημου First Folio, το οποίο θεωρείται ως το σημαντικότερο βιβλίο της αγγλικής λογοτεχνίας, εντοπίστηκε σε μια μικρή γαλλική πόλη.

Το βιβλίο παρέμενε στη βιβλιοθήκη στο Saint-Omer, στη βόρεια Γαλλία, επί 200 χρόνια. Εντοπίστηκε κατά τη διοργάνωση έκθεσης με αντικείμενο τους ιστορικούς δεσμούς της περιοχής με την Αγγλία, όπως μεταδίδει το BBC.

«Αρκετές σελίδες λείπουν, μεταξύ αυτών και η πρώτη», δήλωσε στον Τύπο ο βιβλιοθηκάριος Ρεμί Κορντονιέ. Η απώλεια της πρώτης σελίδας και του εισαγωγικού υλικού ίσως να ευθύνεται για την ταξινόμηση του έργου ως μια όχι και τόσο ιδιαίτερη παλιά έκδοση, πρόσθεσε.

Το First Folio περιλαμβάνει 36 από τα 38 γνωστά έργα του Σαίξπηρ και τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1623, επτά χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού.

Εκδόθηκε από τους φίλους του και ηθοποιούς Τζον Χέμινγκς και Χένρι Κοντέλ και θεωρείται ότι αποτελεί την αιτία που επιβίωσε το έργο του. Αποτελεί τη μοναδική πηγή για συνολικά 18 έργα του, μεταξύ των οποίων και το Μακμπέθ.