Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε στον πολωνό ομόλογό του, Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, ότι εκείνοι που συνδέονται με την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, ο Ποροσένκο είπε στον Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι: «Αυτοί που συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση δεν μπορούν να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις. Το έγκλημά τους θα πρέπει να ερευνηθεί από διεθνή δικαστήρια»

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, «σχεδόν όλοι τους είναι ρώσοι πολίτες και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας».

Το Κίεβο επιθυμεί οι αυτοανακηρυχθείσες αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ να θεωρούνται από την διεθνή κοινότητα «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ προετοιμάζει προσφυγές με αυτό το σκοπό, ανέφερε σήμερα η προεδρία.

«Προετοιμάζουμε την κατάθεση προσφυγών σε διεθνή δικαστήρια προκειμένου οι αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ να αναγνωριστούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο» υπογράμμισε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να δικαστούν» συνέχισε ο πρόεδρος.