Στο σφυρί βγαίνει στις 7 Μαΐου, μία σπάνια συλλογή από κεραμικά του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσσο, από οίκο Sotheby’s του Λονδίνου. Η δημοπρασία αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση, ανάμεσα στους συλλέκτες που θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν 170 έργα ενός από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

Στη σπάνια συλλογή περιλαμβάνονται πιάτα, βάζα, κανάτες, κύπελλα και τα κεραμίδια που σχεδιάστηκαν από τον Πικάσσο και απεικονίζουν μια σειρά από κλασικές και μυθικές μορφές μαζί με πορτρέτα ζώων και ανθρώπων, καθώς και χαρακτικά σε λινόλαιο από αυτήν την περίοδο. Τα μεμονωμένα κομμάτια εκτιμάται ότι θα πωληθούν από £400 έως £60.000.

Αν και ο διάσημος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τους πίνακες του, όντας πνεύμα δημιουργικό που αναζητούσε νέους τρόπους έκφρασης της τέχνης του, ήρθε τυχαία σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του διάσημου εργαστηρίου κεραμικής Madoura στο Vallauris στα νότια της Γαλλίας το 1946, και από τα 64 μέχρι να πεθάνει σε ηλικία 89 ετών ασχολήθηκε με και με το συγκεκριμένο είδος.

Η ελευθερία της σκέψης του και οι δημιουργικές του δυνάμεις είναι εμφανείς σε αυτά τα έργα, καθώς και η αίσθηση παιχνιδιού για το οποίο ήταν τόσο διάσημος, γεγονός που αποδίδεται στο ότι η παραμονή του στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν και από τις πλέον ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του.