Ένοπλοι με στρατιωτικές στολές κατέλαβαν το κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας τα ξημερώματα σήμερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, περίπου 50 ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στολές που δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν.

Σε ξεχωριστό τηλεγράφημα, το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένοι από μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο έφεραν το σύμβολο του ρωσικού ναυτικού.

Μέρος του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα έχει ως βάση τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας αποφάσισε χθες τη διεξαγωγή την 25η Μαΐου  δημοψηφίσματος για την παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας στην περιοχή ενώ τη Συμφερόπολη επισκέπτεται σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Τουρτσίνοφ.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ, ενώ  υποσχέθηκε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν την πλήρη στήριξή τους καθώς η Ουκρανία θα προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει σε μια υγιή οικονομία, να επιζητήσει τη συμφιλίωση, να τηρήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να επιδιώξει ανοιχτές και εποικοδομητικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.