Σοκ προκλήθηκε από τη χθεσινή (26/03) ανακοίνωση των Γαλλικών Υγειονομικών Αρχών, που ανάμεσα στους 365 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού (ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό), ήταν και μια 16χρονη κοπέλα, σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι υπεύθυνοι τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από νεκρούς που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του COVID-19.

Η μαθήτρια Λυκείου στην πόλη Εσόν, με τα μπουκλωτά μαλλιά και το όμορφο χαμόγελο έχασε τη μάχη, για να πάρει τον «μαύρο» τίτλο του πιο νέου σε ηλικία θύματος στη Γαλλία του φονικού ιού.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από αυτήν την περίπτωση, ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες και έρχεται να υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να κάνει ο καθένας ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να προστατευθεί.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους. Κανείς δεν είναι ανίκητος απέναντι στον μεταλλαγμένο αυτό ιό», είπε στην Parisien η μεγαλύτερη αδελφή της Ζουλι, Μανόν, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη μητέρα της.

Η ίδια υποστήριξε πως η Ζουλί άρχισε να έχει λίγο βήχα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.«Έγινε πιο έντονος το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε έναν γενικό ιατρό. Η διάγνωση ήταν δυσφορία στην αναπνοή. Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από εκείνη την ώρα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο σοβαρή», είπε.

Αρχικά η Ζουλί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Longjumeau» της Εσόν, αλλά κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε πιο εξοπλισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο «Necker» του Παρισιού. Τελικά διασωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αλλά δεν άντεξε πολύ.

«Οι πνεύμονές της είχαν καταστραφεί. Οι γιατροί έκαναν ό τι μπορούσαν», περιέγραψε η Μανόν.