Την τελευταία του πνοή λόγω προσβολής του από τον κορονοϊό άφησε ο δημοφιλής σαξοφωνίστας, Μανού Ντιμπανγκό (Manu Dibango). Ο μουσικός-σύμβολο της άφρο-τζαζ σκηνής πέθανε στη Γαλλία στα 86 του χρόνια. Η είδηση έγινε γνωστή στην επίσημη σελίδα του στα social media.

Τα γαλλικά MME είχαν αναφέρει εδώ και κάποιες ημέρες πως ο μουσικός νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο Ντιμπανγκό γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1933 στην Ντουάλα του Καμερούν και είχε καταφέρει να αναπτύξει ένα μουσικό στιλ που συνδυάζει τζαζ, φανκ και παραδοσιακή μουσική της γενέτειράς του.

Ήταν ένας πολίτης του κόσμου, ένας καλλιτέχνης που κατάφερε να συνδυάσει αφρικάνικους, αμερικάνικους, ευρωπαϊκούς, ακόμα και τέκνο ήχους. Στις νότες του είχε παρασυρθεί πολλές φορές το ελληνικό κοινό, καθώς στα σχεδόν 60 χρόνια προσφοράς στη μουσική, είχε εμφανιστεί πολλές φορές στη χώρα μας, με αρκετές συναυλίες στο Gazarte.

Ξεκίνησε την καριέρα του με την παγκόσμια επιτυχία «Soul Makossa» του 1973, ένα κομμάτι που έπαιξε σχεδόν σε όλες τις ντίσκο της Δύσης. Οι δημιουργίες του επηρέασαν πολλά μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, όπως ο Μάικλ Τζάκσον και η Ριάνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα africanews.com η κηδεία του θα γίνει σε αυστηρά ιδιωτική τελετή.