Πάρα πολύ κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος, στη εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα». Ο γιατρός επισήμανε ότι η φύση έχει πάρει την πορεία της και το τέλος πλησιάζει. Στο πλευρό του Γλαύκου Κληρίδη βρίσκεται ο στενός του συνεργάτης Παντελής Κούρος.

«Εισήχθη χθες το πρωί στην κλινική Ευαγγελίστρια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του είναι πάρα πολύ κακή. Είναι κρίσιμη και δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά», είπε. Ο κ. Κάσιος τόνισε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

«Χθες το πρωί υπήρχε επιδείνωση και τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά», είπε. Πρόσθεσε ότι «είναι 95 χρονών και έχουμε φθάσει στο τέλος. Η φύση έχει φθάσει στο τέλος της».

Τον πρώην Πρόεδρο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ιωνάς Νικολάου και Τάσσος Μητσόπουλος.

Ο κ. Ομήρου φεύγοντας από την κλινική, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση κι ότι οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για ανατροπή της. Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε να υπάρξει ανατροπή της κατάστασης του κ. Κληρίδη και ευχήθηκε ό,τι το καλύτερο.

Τον κ. Κληρίδη επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος. Τη συμπαράσταση του στον Γλαύκο Κληρίδη και την ευχή του για ανάρρωση, μετέφερε μέσω του δελτίου ειδήσεων του Σίγμα ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης.

Για την κατάσταση της υγείας του Γλαύκου Κληρίδη ενημερώνεται συνεχώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος είναι πολιτικό παιδί του Γλαύκου Κληρίδη, έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με την κλινική και τους ιατρούς.

Πηγή: sigmalive.com