Παρατείνεται το θρίλερ με την αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και όπως φαίνεται το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει σήμερα.

Οι δύο σύμβουλοι, που κόπηκαν από το τεστ αξιολόγησης της Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να πάρουν σήμερα επιστολές από την εποπτική Αρχή, σύμφωνα με το sigmalive.com. Θα έχουν προθεσμία μία εβδομάδα να παραθέσουν επιπρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, αναμένεται να ενημερώσει σήμερα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης, το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου.

Το ΔΣ της Κεντρικής θα ασχοληθεί με το θέμα της ικανότητας και καταλληλότητας των εκλελεγμένων μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Στη συνεδρία το ΔΣ θα εξετάσει τεχνοκρατική έκθεση, που ετοίμασε το Τμήμα Εποπτείας για την ικανότητα και καταλληλότητα των μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Θα συζητηθούν επίσης οι αρμοδιότητες των δύο νέων Εκτελεστικών Συμβούλων του ΔΣ. Πρόκειται για τους Γιώργο Συρίχα και Στέλιο Κοιλιάρη, ο διορισμός των οποίων αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη βδομάδα.

Από την εποπτική Αρχή τονίζεται ότι η αξιολόγηση των διοικητικών συμβούλων γίνεται σε συνεχή βάση, όχι μόνο πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Χθες, ο ΔΗΣΥ, μέσω του Πρόδρομου Προδρόμου, ζήτησε την εμπλοκή του ΔΣ της ΚΤ στο θέμα, αντί μόνο του Διοικητή.