Σε κώμα βρίσκεται ένας από τους έντεκα τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα σε εστιατόριο στο κέντρο της Σόφιας. Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή και ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Από τους υπόλοιπους τραυματίες, μία γυναίκα νοσηλεύεται σε νευροχειρουργική κλινική νοσοκομείου, έχοντας υποστεί διάσειση. Ακόμα τρεις γυναίκες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο, όπως επίσης και ένας 31χρονος άνδρας κινέζικης καταγωγής.

Εξιτήριο πήραν, επίσης, τρεις γυναίκες με ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Κατασκευαστικού Ελέγχου του δήμου της Σόφιας Βλάντι Καλίνοφ στη διάρκεια της ημέρας θα διαπιστωθεί – έπειτα από την ολοκλήρωση των ελέγχων που διεξάγονται από το πρωί – το μέγεθος της ζημίας στο κτίριο και θα αποφασιστεί εάν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα πρόληψης και ασφάλειας.

Η έκρηξη στο εστιατόριο προκλήθηκε, πιθανότατα, από φιάλη υγραερίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γύρω περιοχή.