Επτά τραυματίες- εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά- είναι ο απολογισμός των πολλαπλών εκρήξεων που σημειώνονταν επί ώρες σε εργοστάσιο προπανίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Πριν λίγο και έπειτα από πολύωρες προσπάθειες οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στη μονάδα Blue Rhino στην περιοχή Tavares.

Τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε μονάδα εγκαυμάτων ενώ οι εργαζόμενοι που είχαν στην αρχή χαρακτηριστεί αγνοούμενοι εντοπίστηκαν έπειτα από λίγες ώρες, προς μεγάλη ανακούφιση όλων.

Λόγω των εκρήξεων η περιοχή εκκενώθηκε σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου αλλά πριν λίγο η εντολή εκκένωσης αναιρέθηκε ενώ οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο ήταν ορατές από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Οι αρχές είναι αισιόδοξες πως δεν θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες αλλά δεν γίνεται καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι τα συνεργεία να μπουν στους χώρους του εργοστασίου και να επιβεβαιώσουν πως δεν υπάρχει μέσα κανείς.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν 24 με 26 εργαζόμενοι ενώ η ποσότητα του προπανίου ήταν τουλάχιστον 53.000 φιάλες αερίου, η κάθε μία χωρητικότητας δέκα κιλών η κάθε μία.