Η Βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που επέβεναν στο αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών με την κατηγορία ότι θα έθεταν σε κίνδυνο το αεροπλάνο.

Η πτήση ΡΚ709, με 297 επιβάτες, εκτελούσε την πτήση από τη Λαχόρη του Πακιστάν στο Μάντσεστερ. Όμως, ενώ βρισκόταν εντός του βρετανικού εναέριου χώρου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη για να το συνοδεύσουν στο Στάνστεντ, ένα αεροδρόμιο με λιγότερη κίνηση που οι αρχές το χρησιμοποιούν συχνά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν συμβάντα που σχετίζονται με την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Η αστυνομία του Έσεξ, όπου ανήκει το Στάνστεντ, ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα επεισόδιο στην πτήση και ότι οι αρχές ερευνούν την υπόθεση. Στο αεροδρόμιο στάλθηκαν και 10 πυροσβεστικά οχήματα, για προληπτικούς λόγους.

«Αεροσκάφη Typhoon από το Κόνινγκσμπαϊ απογειώθηκαν σήμερα για να ερευνήσουν ένα επεισόδιο που αφορά ένα πολιτικό αεροσκάφος ενός του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν γίνουν γνωστές», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του. Το Κόνινγκσμπαϊ της RAF είναι μια βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Λίνκολνσιρ της κεντρικής Αγγλίας.

Το επιβατικό αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένο σημείο μακριά από τους χώρους των επιβατών και το αεροδρόμιο του Στάνστεντ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.