Στη σύλληψη γυναίκας 50 ετών προχώρησε η Αστυνομία της Κύπρου, σχετικά με μια υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η υπόθεση της 27ης Αυγούστου, αφορά μια 34χρονη που μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και για την οποία ο γιατρός απλώς επιβεβαίωσε τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιο Σεργίδη, και όπως αναφέρει το sigmalive.com, από τις εξετάσεις που της έγιναν, φαίνεται ότι η Λετονή υπήκοος πήγε σε μια συνάντηση που θα γινόταν τελετή με τη χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας.

Βάσει του philenews.com, που επικαλείται μια μαρτυρία σχετικά με την υπόθεση, ενώ η άτυχη βρισκόταν με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, βρισκόταν σε μια τελετή εξαγνισμού πνεύματος, που φέρεται να διοργάνωσε στο σπίτι της η 50χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση.

Στους συμμετέχοντες στη συνάντηση, που ήταν όλοι αλλοδαποί και κυρίως Ρώσοι, προσφέρθηκε συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α.

Από τη νεκροτομή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της Λετονής.

Η 50χρονη που συνελήφθη νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό και αναμένεται ότι αργότερα σήμερα η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της θα διεξαχθεί στην κλινική όπου νοσηλεύεται.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.