Οι διακοπές ξεκινούν σιγά σιγά και οι βαλίτσες ετοιμάζονται για να μεταφέρουν όλα εκείνα που θα χρειαστεί ο καθένας μας στη διάρκεια αυτών των ημερών χαλάρωσης. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι ταξιδιώτες που αποφασίζουν να μεταφέρουν στις αποσκευές απίθανα αντικείμενα που αναπνέουν ή ακόμη και… εκρήγνυνται.

Όπως το παράδειγμα ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, που θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει στη βαλίτσα του έναν αστακό χωρίς να σκεφτεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο ταξίδι του. Τελικά στον αστακό δεν επιτράπηκε να ταξιδέψει και μάλιστα η Διεύθυνση ασφάλειας στις Μεταφορές των ΗΠΑ ανάρτησε μια φωτογραφία μαζί του στον λογαριασμό της στο Twitter.

esasast1

Κι όμως, δεν είναι τόσο σπάνιο όσο θα νόμιζε κανείς. Ένας άντρας που επέστεφε σπίτι του από την Κίνα είχε έναν ζωντανό αστακό στις αποσκευές του τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Δεν είναι όμως μόνο τα ζωντανά πλάσματα. Σύμφωνα με έκθεση αεροδρομίου του Λονδίνου, το 13% των ανθρώπων στη Βρετανία έπρεπε να αφήσει πίσω ένα αντικείμενο της χειραποσκευής καθώς δεν επιτρεπόταν η μεταφορά του. Όπως προκύπτει επίσης από τις αναφορές, δύο ζευγάρια χνουδωτές χειροπέδες κατάσχονται κατά μέσα όρο κάθε μήνα από το London City Airport.

Στην κορυφή των αντικειμένων που κατάσχονται, σύμφωνα με το BBC, είναι οι γυάλινες χιονόμπαλες, οι οποίες δεν επιτρέπονται λόγω του υγρού που περιέχουν στο εσωτερικό τους.

esasast2

Πριν από έναν χρόνο, η αστυνομία του Έσεξ τουίταρε τη φωτογραφία μιας θήκης iPhone που έμοιαζε με όπλο.

Άνθρωποι έχουν εντοπιστεί να μεταφέρουν επίσης έναν μικρό φοίνικα μέσα σε σακούλα με άμμο, έναν χαρτοφύλακα γεμάτο τούβλα, αλλά και μια κατεψυγμένη γαλοπούλα. Μάλιστα, όταν ο τελευταίος επιβάτης ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Γιατί το κάνετε θέμα; Θα λιώσει στα 30.000 πόδια;».