Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι ο δράστης που άνοιξε πυρ τραυματίζοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσιγκτον, απεβίωσε.

«Πολλές ζωές θα είχαν χαθεί χωρίς την ηρωική παρέμβαση δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη… κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βίαιης επίθεσης» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη παρέμβαση από το Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στην χώρα.

dsopmcrn7

Η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, έγραψε πως ο ένοπλος κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι.

Σε πέντε ανέρχονται οι άνθρωποι που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, η υγεία του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στιβ Σκάλις, όπως αναφέρθηκε, είναι σε σταθερή κατάσταση.

dsopmcrn6

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Αλεξάντρια, Μάικλ Μπράουν, δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων για τους πέντε που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Επισήμανε, όμως, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε σχετικά με έναν ένοπλο που πυροβολούσε λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και ότι δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Μάθιου Βερνερόζα, είπε από την πλευρά του ότι αστυνομικοί αντήλλαξαν πυρά με τον ύποπτο. Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί του Καπιτωλίου, που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

dsopmcrn5

dsopmcrn4

dsopmcrn3

dsopmcrn2

dsopmcrn1