Επίσημη επίσκεψη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος αναχώρησε το απόγευμα για το Δουβλίνο, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Ιρλανδό ομόλογο του Μάϊκλ Χίγγινς, τον πρωθυπουργό της χώρας Έντα Κένι, τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιρλανδίας και τον πρόεδρο της Γερουσίας. Στις επαφές θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιρλανδίας, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευρωπαϊκά ζητήματα περιλαμβανομένου και του Brexit, το μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Δουβλίνου Μπρένταν Καρ και θα μιλήσει σε εκδήλωση, που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης ΙΙΕΑ (Institute of International and European Affairs), με θέμα «Το όραμα μου για το ρόλο της Κύπρου στην ΕΕ».

Από το Δουβλίνο ο Κύπριος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μάαστριχτ, όπου θα παραστεί στους εορτασμούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα 25χρονα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και ακολούθως στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.