Πρώτη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε γαλλικές ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ θεωρείται το χτύπημα που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα με παγιδευμένο drone ομάδας που έχει συμμαχήσει με το ISIS, όπως έγραψε η εφημερίδα Le Monde. Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο μαχητές Πεσμεργκά και δύο Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Η συσκευή αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε και εξερράγη μετά την προσγείωσή της.

Δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή ανατινάχθηκε εξ αποστάσεως ή εάν μετέφερε βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό. Οι δύο Γάλλοι στρατιώτες επαναπατρίστηκαν άμεσα για να νοσηλευτούν στη Γαλλία. Ένας από τους δύο δίνει μάχη για τη ζωή του, σύμφωνα με τη Le Monde. Η εφημερίδα έγραψε ότι τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και άλλοι στρατιώτες.

Η γαλλική αποστολή στο Ιράκ απαρτίζεται από περίπου 500 στρατιωτικούς, μέλη συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που πολεμά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η δύναμη περιλαμβάνει ειδικές δυνάμεις που εκπαιδεύουν τους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο τμήμα της χώρας.