Μέχρι το βράδυ άφησε η αστυνομία να εννοηθεί ότι θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Αυστραλό που βρίσκεται σε δικαστικό γραφείο κτιρίου κρατώντας όμηρο την κόρη του. Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η υπόθεση αφορά την κηδεμονίας της μικρής.

Ο άνδρας μαζί με την κόρη του μετέβησαν στο κτίριο και είπε στην μοναδική υπάλληλο που βρισκόταν εκεί εκείνη τη στιγμή ότι μέσα στο σακίδιό του μεταφέρει μία βόμβα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την δικαστικό υπάλληλο μετέδωσαν ότι ο άνδρας ζήτησε αρχικά να δει κάποιον δικαστικό αξιωματούχο.

Η υπάλληλος Μπέτι Χορ είπε ότι ο άνδρας εισήλθε στο γραφείο μαζί με ένα κορίτσι, που φαίνεται να είναι δέκα ετών, σήμερα το πρωί και απαίτησε να μιλήσει με «κάποιον από το τοπικό δικαστήριο» ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Sydney Morning Herald.

«Ήταν προγραμματισμένο να πάει στο δικαστήριο σήμερα, αλλά δεν μπορούσε να βρει αυτό το πρόσωπο και νομίζω ότι απλώς “το’ χασε”» είπε στην εφημερίδα η Χορ.

Η περιοχή συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να είναι προβληματισμένες για το περιεχόμενο του σακιδίου που φέρει ο άντρας.