Ένας Νεοϋορκέζος που αποφάσισε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος εμφανίζεται τώρα μετανιωμένος για την απόφασή του αυτή και σήμερα προσπαθεί να αποτρέψει συμπατριώτες του από το να κάνουν το ίδιο.

«Είναι εμφανώς η χειρότερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.

Ο άντρας που έδωσε μόνο το όνομα Mo, ανέφερε ότι άφησε τη πολύβουη Νέα Υόρκη για τη Συρία όπου και πέρασε 5 μήνες ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του και διωχθεί ποινικά για δυο αδικήματα: την παροχή οπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος και ότι έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση από τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα το FBI.

Ο 27χρονος δήλωσε ένοχος και για τις δυο κατηγορίες και πλέον θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 χρόνων αν τελικά καταδικαστεί. Μέχρι τότε, ο νεαρός – πρώην φοιτητής του Κολούμπια-, έχει υπογράψει συμφωνία με το FBI προκειμένου να τους παρέχει πληροφορίες για άλλους ύποπτους τρομοκράτες.

Ο Μο αποκάλυψε τα όσα έζησε ως ένας από τους Αμερικανούς που ταξίδεψαν για να ενταχθούν στην εξτρεμιστική ομάδα.

«Σε κάποιο σημείο, προς το τέλος, τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά σοβαρά… Είδα πολλούς αποκεφαλισμούς…», σημείωσε. Έπειτα από 5 μήνες, δραπέτευσε από τον ISIS και από εκεί μετακινήθηκε στην Τουρκία όπου προσέγγισε το αμερικανικό προξενείο. «Ήταν μια απίστευτη ανακούφιση. Όταν έφτασα έξω από την πόρτα του προξενείου, κυριολεκτικά άρχισα να χτυπώ τη πόρτα ακόμα και με το κεφάλι…»

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα φέρει το Ισλάμ στο κόσμο… και θα το λέω αυτό μέχρι να πεθάνω», τόνισε.