«Αθώο θύμα» δηλώνει η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και σε συνέντευξή της στο BBC ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενώ το σενάριο της αποπομπής της παραμένει ανοιχτό.

Η Βραζιλιάνα πολιτικός, που κατηγορείται για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να παλεύει… για να επιστρέψει στην  κυβέρνηση αν το αίτημα της αποπομπής της γίνει αποδεκτό.

Το ενδεχόμενο αποπομπής της ή όχι θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία κι αν εγκριθεί η Ρουσέφ θα απομακρυνθεί από τη θέση της για 180 ημέρες.

«Ναι, πιστεύω πως είμαι θύμα. Και φυσικά είμαι αθώα. Είμαι ένα αθώο θύμα», δηλώνει η Ρουσέφ στο βρετανικό δίκτυο. «Αυτό που πιστεύουμε στην κυβέρνηση κι αυτό που πιστεύουν οι υποστηρικτές μου είναι πως η εν εξελίξει διαδικασία αποπομπής είναι παράνομη και άκυρη. Επειδή βασίζεται σε ένα ψέμα».

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να αντιστεκόμαστε, να αντιστεκόμαστε και να αντιστεκόμαστε. Και να παλεύουμε συνέχεια για να διασφαλίσουμε πως θα βγούμε νικητές και θα επιστρέψουμε στην κυβέρνηση», τόνισε.

Η Ρουσέφ κατηγορείται πως επενέβη στους αριθμούς του προϋπολογισμού το 2014 για να κάνει την απόδοση της κυβέρνησή της στην οικονομία να δείχνει καλύτερη απ’ ό,τι ήταν, πριν την επανεκλογή της.