Σε κατάσταση γενικού κινδύνου βρίσκεται η Γερμανία μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που κόστισε τη ζωή 10 ατόμων, εννιά εκ των οποίων ήταν γερμανοί πολίτες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μαας δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση ασφαλείας της Γερμανίας δεν έχει μεταβληθεί μετά την επίθεση. «Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία αποτελεί στόχο για τους τρομοκράτες και κατά συνέπεια ένας γενικού χαρακτήρα κίνδυνος δεν μπορεί να απορριφθεί, αλλά αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για στόχους επιθέσεων, όμως οι αρχές βρίσκονται σε ύψιστη επαγρύπνηση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ μεταβαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφθεί τον τόπο της επίθεσης και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπό της. Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα εναντίον της», δήλωσε χθες η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά τις επιθέσεις, το γερμανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν πολυσύχναστους χώρους, ενώ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ανακοίνωσαν ότι όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδια προς την Τουρκία μπορούν να αλλάξουν προορισμό χωρίς χρέωση.