Φόρο τιμής στους ανθρώπους που έπεσαν νεκροί κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι απέτινε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα που διεξάγεται εκεί.

Αργά χθες τη νύχτα ο Ομπάμα, συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη δήμαρχο του Παρισιού Ανν  Ινταλγκό, επισκέφθηκε τον πολυχώρο Μπατακλάν και άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων των τζιχαντιστών.

Χωρίς να πει κουβέντα ο Αμερικανός πρόεδρος κοντοστάθηκε για λίγες στιγμές, κοιτώντας το σωρό των λουλουδιών που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Μπατακλάν- ανθισμένο αυτοσχέδιο μνημείο για τους 90 ανθρώπους που έπεσαν εκεί νεκροί.

Ήταν η πρώτη στάση του Ομπάμα στο Παρίσι μετά την άφιξή του στην πόλη για τη Σύνοδο για το κλίμα.

Χρειάστηκε 45 λεπτά για να φτάσει εκεί, από το αεροδρόμιο Ορλί όπου είχε προσγειωθεί το Air Force One. Η αυτοκινητοπομπή του έφτασε ήσυχα στο σημείο, διασχίζοντας με χαμηλή ταχύτητα την αποκλεισμένη Boulevard Voltaire.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες της Γαλλικής Αστυνομίας φυλούσαν τη διασταύρωση με τη Rue Oberkampf, περίπου ενάμιση οικοδομικό τετράγωνο από το Μπατακλάν, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων και πεζών.

parisobama1 parisobama3 parisobama2 parisobama4 parisobama5 parisobama6