Δύο εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την Τουρκία, γεγονός που σήμανε διπλωματικό συναγερμό για να αποφευχθεί τυχόν πολεμική κλιμάκωση της κατάστασης με την Ρωσία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να «φορτώνει» τις δυνάμεις του στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα ο Πούτιν έδωσε εντολή για να αποσταλούν ακόμα 10 με 12 μαχητικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία ώστε να ενισχυθεί η αεροπορική γραμμή κρούσης της Μόσχας στο συριακό μέτωπο.

Παράλληλα, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα, η οποία επικαλείται την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα μαχητικά θα συνοδεύουν πάντα τα βομβαρδιστικά ρωσικά αεροπλάνα για να αποφευχθούν τυχόν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

«Πλέον κάθε ένα από τα 24 ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύεται τουλάχιστον από ένα μαχητικό αεροσκάφος», τονίζει Ρώσος αξιωματούχος.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Πούτιν προβαίνει στην τρίτη στρατιωτική κίνηση μετά την εντολή για αποστολή συστοιχίας S-400 στη Συρία και την  ανάπτυξη ανοικτά της επαρχίας της Λαττάκειας ρωσικού καταδρομικού πλοίου εξοπλισμένου με πυραύλους Moskva και αντιαεροπορικά συστήματα και την συνοδεία των ρωσικών βομβαρδιστικών που επιχειρούν στη Συρία από ρωσικά καταδιωκτικά αεροσκάφη.