Νέο τρομοκρατικό χτύπημα και αιματοκύλισμα φαίνεται ότι σχεδίαζαν στο Παρίσι οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η γερμανική Deutsche Welle σημειώνει ότι υπήρχαν σχέδια για τρομοκρατικά χτυπήματα στην κεντρική περιοχή La Defence (Λα Ντεφάνς), ενώ το Reuters επικαλούμενο αστυνομικές πηγές αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα στην περιοχή Σαιντ Ντενίς  σχεδίαζαν επίθεση στην επιχειρηματική περιοχή La Defense.

«Η αστυνομία ψάχνει για τρομοκράτες οι οποίοι ετοίμαζαν την επόμενη πράξη, με βάση τις πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική και το εξωτερικό», είπε η πηγή στο Reuters.

Η La Defense αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική συνοικία στην Ευρώπη λόγω της έκτασης των κτιριακών της συγκροτημάτων, όπου στεγάζονται γραφεία εταιρειών.

Ερευνες διεξάγονται για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των νεκρών και των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί και οι ερευνητές δεν είναι «αυτήν τη στιγμή» σε θέση να μιλήσουν για την παρουσία του θεωρούμενου ως εγκέφαλου των επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

«Κανείς δεν έχει μπορέσει να εισέλθει στο κτίριο, κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις της σήμανσης δεν έχουν ακόμη αρχίσει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, επιφορτισμένος με την έρευνα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σας δώσουμε τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν και των επτά συλληφθέντων. Θα γίνουν όλες οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος είναι ποιος και σε σχέση με τι, θα σας πούμε ποιος βρισκόταν στο διαμέρισμα», δεσμεύθηκε ο γενικός εισαγγελέας.

Οι έρευνες από την Παρασκευή επέτρεψαν «μέσω της τηλεφωνίας, της παρακολούθησης και των μαρτυριών τη συλλογή στοιχείων που μπορούσαν να αφήσουν να εννοηθεί ότι ο ονομαζόμενος Αμπαούντ ήταν πιθανόν να βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα κρησφύγετο στο Σεν Ντενί», εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας.

Στους δύο νεκρούς περιλαμβάνεται μία νεαρή γυναίκα που ανατινάχθηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά της και ένας άνδρας που βρέθηκε στο τέλος της επιχείρησης και είχε πληγεί από βλήματα και χειροβομβίδες, πρόσθεσε.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την περιοχή γύρω από διαμέρισμα όπου είχαν ταμπουρωθεί οι ύποπτοι, εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολένς, τρία άτομα συνελήφθησαν στο εσωτερικό του -υπό πολιορκία- κτηρίου, δύο έξω από το κτήριο και δύο ακόμα σε διπλανό κτήριο.