Ο δικηγόρος της καμαριέρας του ξενοδοχείου «Sofitel» στη Νέα Υόρκη, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα επίδικα γεγονότα.

Όπως αφηγείται ο συνήγορος Κένεθ Τόμσον, «ο Ντομινίκ Στρος Καν άρπαξε τα στήθη της καμαριέρας, στη συνέχεια με τα δάκτυλά του έπιασε τα απόκρυφα σημεία της, αλλά με τόση δύναμη, ώστε η γυναίκα τραυματίστηκε».

Ο συνήγορος επικαλέστηκε στοιχεία στη δικογραφία, ιατρικές φωτογραφίες, που δείχνουν αιματώματα στον κόλπο της καμαριέρας.

Ο συνήγορος αποκάλυψε επίσης ότι ο Στρος Καν έριξε στο πάτωμα τη γυναίκα, εξαρθρώνοντας τον ένα ώμο της, «γεγονός που πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο», το οποίο εκείνη επισκέφθηκε.

Επίσης, ο συνήγορος αποκάλυψε ότι η καμαριέρα μόλις μπόρεσε, κινήθηκε προς την πόρτα της σουίτας «φτύνοντας» γιατί είχε εξαναγκαστεί σε στοματικό έρωτα.

Ο Τόμσον αφηγήθηκε ακόμη ότι «στη Νέα Υόρκη, η καμαριέρα κι η κόρη της έκλαιγαν μπροστά του για τα γεγονότα».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γάλλος συνήγορος του Στρος Καν, Ζαν Βέιλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤF1, δήλωσε ότι «ο κύριος Ντομινίκ Στρος-Καν θα εκθέσει όσα έχει να πει όταν θα έχει επιστρέψει στη Γαλλία, απαλλαγμένος από την οποιαδήποτε υποψία».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν