Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές στην πόλη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, την Παρασκευή, ανακοίνωσε ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς στρατεύματα και θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν σε κεντρικές συνοικίες για να αποτρέψουν την εκδήλωση διαδηλώσεων.

Ο Άμαρ Καράμπι, πρόεδρος της Συριακής Εθνικής Οργάνωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας κάτοικος της παλιάς συνοικίας Μπαμπ Σμπάα, όπου ένας αυτόπτης είδε να αναπτύσσονται πολλά θωρακισμένα και στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών από σημεία ελέγχου στους κυριότερους δρόμους της πόλης του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Άλλος ακτιβιστής στη Χομς είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι υψηλότερος, καθώς στρατιώτες περικύκλωσαν ιδιωτικό νοσοκομείο στην Μπαμπ Σμπάα και πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, στα όρια της πόλης, όπου δεν ήταν παρούσες δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο μεταξύ ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε ότι σε ένα προάστιο της Δαμασκού δυνάμεις επιβολής της τάξης άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν διαδηλωτή.

«Ένας διαδηλωτές σκοτώθηκε από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Κάνταμ», είπε ο ακτιβιστής, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.