Την ανακάλυψη της σορού ενός κορυφαίου στελέχους της αντιπολίτευσης της Ρουάντα, που αγνοείτο επί μια ημέρα, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Αντρέ Κάγκουα Ρουισερέκα, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Πράσινου Κόμματος της Ρουάντας, μετά την αποχώρησή του από μπαρ στο νότιο τμήμα της χώρας νωρίς την Τρίτη, αγνοούνταν.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, δήλωσε χαρακτηριστικά, «Σήμερα  το πρωί η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις από ανθρώπους που είπαν ότι είδαν τη σορό του Ρουισερέκα κοντά στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του. Η αστυνομία έφθασε στο σημείο και οι έρευνες κατέδειξαν ότι πράγματι ήταν αυτός. Το κεφάλι του είχε σχεδόν αφαιρεθεί από την σορό του»

Αξίζει να σημειώσουμε πως, τους τελευταίους μήνες καταγράφονται συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του στρατού στη Ρουάντα. Τον Ιούνιο ο στρατηγός Ζαν-Μπόσκο Καζουρά, αρμόδιος για την εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων και επικεφαλής της ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, συνελήφθη διότι ταξίδεψε στη Νότια Αφρική χωρίς άδεια των ανωτέρων του. Τον Απρίλιο είχαν συλληφθεί άλλα δυο ανώτερα στελέχη του στρατού, περιλαμβανομένου του Εμάνουελ Καρένζι Καράκε, πρώην υποδιοικητή της διεθνούς δύναμης UNAMID, που δρα στο Νταρφούρ του Σουδάν.