Φαίνεται να έχει σβήσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα κόβοντας την ανάσα σε ολόκληρο τον πλανήτη με το φόβο μιας πυρηνικής καταστροφής να πλανάται.

Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, διευκρινίζοντας πως την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε αναλάβει ο αμερικανικός στρατός αλλά την κατάσβεση επιβεβαίωσε η ιαπωνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο δήλωσε νωρίτερα πως πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον αντιδραστήρα 4 εξαιτίας έκρηξης που προκάλεσε η συγκέντρωση υδρογόνου.

Αν και η λειτουργία του αντιδραστήρα διακόπηκε αυτομάτως αμέσως μετά τον σεισμό της Παρασκευής, τα καύσιμα που χρησιμοποιεί ο αντιδραστήρας θερμάνθηκαν απελευθερώνοντας υδρογόνο με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη ανάλογη με αυτές των αντιδραστήρων 1 και 3.

Σε ό,τι αφορά το Τόκιο και τη ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε στην ιαπωνική πρωτεύουσα, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα επίπεδα είναι χαμηλά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ιάπωνες επιστήμονες συναντώνται σήμερα στο Τόκιο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την έκρηξη στη Φουκουσίμα.