Οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές μέσα και γύρω από την πετρελαϊκή πόλη Ρας Λανούφ στην ανατολική Λιβύη, ενώ η μία από τις επιδρομές αυτές έπληξε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δυνάμεις του Καντάφι έπληξαν κατοικημένη περιοχή, η τέταρτη κατά σειρά επιδρομή, ενώ ο ανταποκριτής του Ρόιτερς Αλεξάντερ Τζιάντος μιλάει για μια μεγάλη τρύπα στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας.

«Μια μεγάλη στήλη καπνού και σκόνης υψώνεται στην περιοχή εξαιτίας της επίθεσης. Άνθρωποι σπεύδουν φωνάζοντας “Αλάχου Άκμπαρ” (Ο Θεός είναι ο μέγιστος)», δήλωσε προσθέτοντας ότι πολλές κατοικίες, μεταξύ των οποίων και αυτή που επλήγη, φαίνεται πως είχαν εγκαταλειφθεί. Οι ανταποκριτές διευκρίνισαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την επίθεση αυτή.

Είναι η πρώτη φορά που κατοικίες πλήττονται από αεροπορική επιδρομή στη Ρας Λανούφ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χλμ. νοτιοδυτικά της έδρας της αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη και ελέγχεται από την Παρασκευή από τους εξεγερμένους.